Külföldi bringás oldal fordítás, szerelési tanácsok, vitafórumok

HunBike

HunBike

Tartós teszt: Tatonka Husky Bag

2016. január 12. - buksiúr

 Jöjjön hát az első teszt, amely a tatonka husky bag-jéről fog szólni. Ez egy 28l-es táska a német gyártó gépsoráról. Aki ismeri a márkát az tudja, hogy a túratáska készítők élvonalába tartozik és minőségi zsákokat gyárt minden árszegmensbe. No, lássuk, hogy ezt az állítást most megszilárdítja vagy megrengeti-e?

 husky_bag2.jpg

Nekem a piros színű változat van meg fekete kiegészítőkkel de van kékbe is ugyan ez a változat. Nekem ez a táska 2005-től van meg. Hordtam túrázni, kirándulni, nyaralni de még semmi baja kopás nyúlás szakadás még nem látszik rajta. Nagyon erős táska és egyszerű. A oldalt, alul van két általam felderítetlen célokat szolgáló fogó szerűség amivel a táskát lehet ráncigálni de még szerintem hálózsákot is lehet rá kötni ( a gumipók rögzítési helye lehet) vagy talán a túrabotnak vagy sílécnek. Az elején egy túrabot tartó hurok felül és alul, a felsőre lehet rögzíteni világító rudat is. Táska legtetején van egy nyílás amely az eső elől jól záródó két gumilappal van elfedve, ez szolgál a víztartály csövének a táskából való kivezetésre. A csövet tovább tudjuk vezetni a két kényelmes, de nem agyonpárnázott és kellően széles -ezáltal jól eloszlatja a terhet- vállhevederen található gumis anyagon, ami mindkettőn megtalálható. A hevedereken van még 1-1 db műanyag tartófül is (karbiner vagy tájóló hordására). A táska oldalán még van 2-2 heveder amivel a táska űrtartamát állíthatjuk.

A táskán alapvetően 5zseb található. 1-1db a két csípőhevederen vízálló cipzárakkal ellátva, egy hosszúkás zseb elöl, egy közepes e mögött és a hátunkhoz legközelebb 1 nagy. Az elöl lévő kicsi zseb nagyon jó ám ha sok mindent rakunk bele akkor túlságosan kidudorodik a táska síkjából de ez kellő odafigyeléssel orvosolható (bár jól jön ha meg van tömve a táska). a nagy zsebben van egy kisebb vízálló anyaggal elválasztva a hát felőli részen Ez alkalmas a víztartály tárolására.

A táska hátán fut 2db hosszanti csík, a ez azért jó mert a gerincünknél nincs párna így lehajláskor van hely plusz még a levegő is jár. Ámde ez a párnázat egy izzasztóbb túránál nem egy légkondicionáló nem olyan mint egy feszített hálós táska.

A csipőheveder állítható párnázott és széles így kényelmes. A mellhevederen pedig található egy jelzősíp is. Itt lehet állítani azt is, hogy függőlegesen hol helyezkedjen el a heveder.

A táska vízállósága nem egy nagy szám. Egy záport kibír a stapabíró cordura anyagnak köszönhetően de elfér egy vízlepergető huzat a zsákba ami sajnos nem tartozéka.

Összegzés: Ez az egyik kedvenc zsákom. Ár-érték arányban kitűnő, megéri a 14e forintos vételárát. Ajánlom mindenkinek. Strapabíró, univerzális hátizsák. 

 Uptade 2016,01: a táska alja porózus lett, a fény már eléggé átjön rajta ha a táskába nézünk, így átjárható lett a kosz és a víz számára. Ez egy kis plusz odafigyelést igényel, viszont szakadásnak még nincsen nyoma, struktúrálisan még elég erős.

(a bejegyzés egy régebbi blogomról lett átköltöztetve)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunbike.blog.hu/api/trackback/id/tr578267312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása